2018-та ще годината на т.нар. Augmented Humanity или Разширената човешка реалност.

...
2018-та ще годината на т.нар. Augmented Humanity или Разширената човешка реалност.
Коментари Харесай

Идва годината на Разширената човешка реалност

2018-та ще годината на така наречен " Augmented Humanity " или Разширената човешка действителност. Това предвижда отчет на цифровата организация Isobar, част от световната информационна група Dentsu Aegis Network. Докладът показва трендовете, които ще задвижват развиването на маркетинговата индустрия през 2018 година Той изследва пет основни трендове към пресечната точка на технологиите и човечеството.

Според прогнозата на Isobar, 2018-та ще бъде годината на " Augmented Humanity ", където технологията усъвършенства и оразмерява множеството от качествата на хората. Технологичните интерфейси ще станат по-естествени и интуитивни, технологията ще автоматизира повтарящи се задания, което ще освободи време за повече творчество и развиване на уменията, а изкуственият разсъдък ще направи крачка напред към прочувствената просветеност.

Isobar откроява пет основни трендове, които ще дефинират метода, по който технологиите ще въздействат и подхранват едни от най-човешките ни качества  - способността да се разпознаваме, доверието ни едни към различен, умеенето за акомодация към изменящите се условия и силата да сътворяваме същинско творчество. 

Тенденциите на 2018, които дефинират пресечната точка на технологиите и човечеството са:

• " Body Talk "   (Езикът на тялото), която развива човешкото тяло като интерфейс – нашите очи и уши стартират да заменят докосването и потреблението на пръсти за интеракция с устройствата ни;

• " Powered by People "   (От хората – за хората) – тази наклонност онагледява прекосяването ни от потребителски насочено схващане към схващане, което слага преди всичко общността, тъй като технологиите (и изключително обществените мрежи) постановиха и натовариха с още по-голям смисъл стопанската система на споделянето;

• " The Economy For Me "  (Икономика за мен) – наклонността насочва към силата на изкуствения разсъдък да обезпечава още по-високо равнище на персонализация на продуктите, услугите, местата и даже цените, които ни интересуват;

Идва поколението на така наречен high tech майки

• " The Ethical Algorithm "  (Етичния алгоритъм) преглежда технологията като силата, с която се основава положително, тъй като следва да си зададем въпроса дали в света на подправените вести и основаването на пристрастни логаритми има място за честен код;

• " The Makers and the Machines "  (Създателите и Машините) – този тренд изследва изключителната симбиоза сред изкуството и технологиите, което разрешава да се основават продукции, каквито мъчно бихме могли да си представим.

" Изкуственият разсъдък е нещо неповторимо, само че хората правят оценка доста повече прочувствената просветеност. Силата на човешкото схващане е в съпричастността, която демонстрираме един към различен. Това не може да бъде автоматизирано, нито може да бъде предоставено на външен реализатор. Разширената човешка действителност (Augmented Humanity) ще употребява технологията, с цел да влияе в мащаб на всичко, което е положително и мощно в човешките взаимоотношения ", изяснява Джийн Лин, световен изпълнителен шеф на Isobar.

Докладът показва, че един ден ще станем очевидци на епохата на анонимни, безусловно уеднаквени транзакции, които ще внесат краткотрайна смяна в нашата еволюция. А с напредването на технологията тя ще става по-човешка, а не противоположното. 

Текстът показва смисъла на страстите във всеки стадий на прикосновение с потребителя и по какъв начин в тази нова среда въпросът " по какъв начин работи "  една технология към този момент няма да е съответстващ, за сметка на човешките страсти и тласъци, които ще издигнат в нова светлина въпроса " по какъв начин се усеща? ".

Пълният отчет " Augmented Humanity: Isobar Trends Report 2018 "  е наличен тук.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР